Jdi na obsah Jdi na menu
 


Faaker See 2016

03.09.2016:

Expedice byla úspěšná - všichni se vrátili a jsou zdrávi! Počasí přálo, výkonostní cíle byly splněny.

Fota budou zveřejněna bez zbytečného prodlení po jejich selekci.

úvodní článek:

Korutany 2016

Po loňských více než 10 tisících výškových metrech během 5 výletů vyznívá soustředění Korutany 2016 odpočinkově.

Pracovně uvažuji o těchto výletech:

Pro orientaci: ubytování v cca 500 m.n.m.

Cyklo1: Po šotolině přes Karavanky do Slovinska, po pěkné cyklostezce pod Julskými Alpami do Kanjske Gory, dále do Itálie k jezerům Lago di Fuzina a opět po cyklostezce směr Tarvisio, Arnoldstein a domů. Cca 100 km cca 2 000 m převýšení. Pěkný celodenní výlet.

Cyklo 2: Po cyklostezce Gailradweg proti proudu říčky do Herrmagor a přes vesničky a polní cesty zpět. Řádově opět cca 100 km, ale tentokrát s výrazně odpočinkovým převýšením.

Cyklo3: Po Geilradweg po proudu, napojit se na Drauradweg, skrz Rosentahl, přes kopec přes Viktring k jezeru Keutschach a zpět k domovu.

Cyklo4: Gerlitzen 1911 m.n.m., Ossiacher See, Forst See, Velden a domů. Kilometry bych odhadl na 80 až 100 (je to variabilní trasa) a převýšení cca 2000 m.

Pěší1: Výstup na Mittagskogel 2 145 m.n.m., západní cestou na vrchol, východní cestou dolů. Celodenní výšlap na dominantu regionu. Pěkné výhledy, příjemná únava.

Pěší2: popojetí autem 50 km do Itálie (bez poplatků) na nádhernou lokalitu Pecol Alm, výstup na Terra Rosa, po sestupu ochutnávka frico (specialita v místní alm melkerei). Cestou zpět se dá užít koupání v Lago di Predil, podle kterého se jede, nebo doma ve Faaker See.

Kombi1: Kombi - novinka mezi výlety. Na kole na parkoviště Dobratsch 1 732 m.n.m. (ne jenom po asfaltu), přezout boty a trenky a dobýt pěšky vrchol (2 166 m.n.m.), kde jsou 2 kostelíky a 1 restaurace s točeným franziskanerem, přičemž cesta tam a zpět je vždy jinou (a vždy pěknou) cestou. Příjemný celodenní výlet. Jo – zpět z parkoviště pochopitelně zase na kole, za odměnu sjezd 16 km sjezd s převýšením 1 200 m.

V místě, kde uvažuji ubytování (penzion se snídaní i bez snídaně), je přes ulici dobrá restaurace, o pár metrů dál nabízejí čerstvě uzený forelle. Pár minut (20 ?) odtud je každý čtvrtek navečer trh se selskými produkty, točeným pivem, uzenými žebry, klobásami….. slovinským vínem…..  Přes les je každé úterý vesnická tancovačka pod širým nebem.

Kdyby nevyšlo Chuchlíkovo počasí, lze navštívit termály (10 min autem).

 

14.04.2016: Toto je rychlý nástřel, který je třeba rozpracovat a dopracovat. Nebráním se dalším námětům. 

 

Náhledy fotografií ze složky Faak_2016