Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 14.06.2017 v 16,30 od Benziny na Prdek

Jarda Ni. se na poslední chvíli pro zaneprázdnění omluvil z trasování. Jsem rád, že to za něj vzal Milan. A mám dvojnásobnou radost, protože pojedeme na Prdek! Vizte osvětové okénko na závěr tohoto článku. Teď už ale trasuje Milan:

Trasa  ,,NA PRDEK,, cestou, kterou jste snad ještě nejeli …. i s pěknými výhledy  na Krkonoše

Vrchlabí Benzina

14.6.2017 odjezd  v 16 30 hod

Vrchlabí, Hrabačov, někudy na Roudnici, a do Horní Rokytnice, dále po letní straně na hlavní silnici.

Dojezd do Vilémova, přes most na Havírnu, dále do Pasek, výjezd okolo vleku ke kostelu a dalším výjezdem přes sjezdovky   NA PRDEK

sjezd na hl. silnici , Mexiko, zkratkou do Vysokého, sjezd do Roprachtic , Čertovka, sjezd na hl. silnici do Sytové a potom už jenom

dojezd přes Hrabačov a Valteřice do Vrchlabí.

Milan

 

Redakční poznámka:

Protože ne všichni máte to štěstí, abyste znali hospodu Na prdku, neodpustím si malou osvětu:

Hospoda Na prdku zůstala soukromou i v éře socialismu. Malebná chalupa, odlehlost od civilizace a  osoba šenkýřky dávaly hospodě zvláštní kouzlo. Šenkovala tam paní Hloušková. Když byla doma, bylo otevřeno. Když potřebovala jít pryč, bylo zavřeno. Nabídka byla jednoduchá: pivo, kafe, cigarety, tatranka, kořalka.

Bylo možno si tam zahrát šamburínu.

Chodili tam Vysočáci i Pasečáci a taky lufťáci. Hospoda se stala legendou za svého života. Pořadatelé Paseckých hudebních slavností sem vodili hostující filharmoniky a ti byli místem okouzleni. Václav Neuman (šéfdirigent české filharmonie) tu pak slavil své sedmdesátiny.

 

O Prdku, Vysočácích a Pasečácích je natočen pěkný film "Mír jejich duši". Vysoké a Paseky byly českou enklávou v jinak (téměř) německém pohraničí a nedošlo zde k přetrhání rodových tradic..