Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kolem Pecky - 25.04.2007

20. 4. 2007

Původně to mělo být na Zvičinu. Tam už jsme byli, tak bych to uhnul vedle, kde je taky hezky (obzvlášť, bude-li ještě jaro). Začátek je stejný:

Vrchlabí, Kunčice, u pošty odbočit na Příčnici, Horní Kalná, Dolní Klaná, Horní Olešnice, Dolní Olešnice, kolem Valmadiho kostela (viz vlastivědnou poznámku dole) doprava nahoru na Mostka, Horní Brusnice a zde pozor změna, vpravo na Vidonice, tam vlevo nad Pecku,  Bukovina u Pecky, Arnoštov, Horní Javoří, Bělá u Pecky, Stupná, Borovnice, Ždírnice, Slemeno, Kunčice, Delta.

Do Ždírnice z Brusnice mi musíte pomoci najít cestu. Loni nás tam navedl Roman, tak to snad nějak najdeme. 

Tipuji, že to celé dá dobré 3 hod jízdy. Tak žádné otálení na startu!

Bude to zase po asfaltu - vyjma významného úseku mezi Borovnicí a Ždírnicí, kde je to lesní cestou a tuším, že vloni to byla dobrá terenní vložka.

Vlastvědná poznámka dole: kostel v Dolní Olešnici, ten s těmi sgrafity zdobenými lunetami na podstřešní římse, jest dílem italského architekta Carla Valmadiho, tvořícího u nás na přelomu 16. a 17. století, tedy před čtyřmi sty lety. V okolí je od něj mimo jiné ještě kostel v Lánově, a Rudníku (mají podobnou lunetovou římsu) a podílel se na sgrafitové výzdobě zámku v Horní Branné. 

67 km, 2hod 55 min, 900 m celkové převýšení

 

Náhledy fotografií ze složky


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

malý dotaz

(karel.hrdina@vanclsport.cz, 23. 4. 2007 8:33)

Sraz je opět v 17.00h,nebo dříve?