Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 30.05.2012 v 16,30 na Kumburk a Tábor

24. 5. 2012

Trasuje Zdeněk F.:

Ahoj kolisti,
po dvou náročných výletech do hor nás čeká neméně náročná exkurze do Podkrkonoší. Vyrazíme už v 16.30 od Benziny na Valtřické.
Vyrazíme přes Kozinec do H. Branné, odtud méně známou stezkou do Martinického lesa směr Studenec. Zde nikoliv po silnici, ale po úbočí Stráže a dále po červené směr Levínská Olešnice, vystoupáme na kopec Levín, po hřebeni na rozcestí Staropacké hory a sjedeme po zelené do Staré Paky ke škole (kde jsem získal základní vzdělání :-).
Dále kousek po silnici, odbočíme doleva opět po zelené a po ní vystoupáme na Skalku pod Kumburkem. Odtud po červené na Kumburk, zde krátce prozkoumáme zříceninu a následně sfrčíme dolů směr Klepanda a dále po silničce přes Žďár, Ploužnici a Chlum k cíly trasy - kopci Táboru (678m n.m.). Zde je možné občerstvení (v hospodě se točí Svijany), výstup na rozhlednu nepředpokládám - čeká nás náročná cesta zpět. 
Sjedeme po červené (po Křížové cestě) do Lomnice n.P., odtud přes polní letiště, přes pole a lesy do Bělé. Zde v závislosti na úrovni celkového vyčerpání se rozhodneme, zda dojedeme zbývajících cca 20km po silnici (Tample, Roztoky atd.) nebo dáme ještě vyhlídkovou trasu přes Kavkazko, horním krajem Svojku a dále přes Končiny nad Kruhem do Jilemnice a na základnu. Po ujetí celkových cca 65km garantuji, že chuť na Pilsner bude mít každý přeživší.

ZF